Недялко Славов представя последния си роман „Хабитат“

Недялко Славов представя последния си роман „Хабитат“

Писателят Недялко Славов ще представи последния си роман „Хабитат“ в Литературния салон на читалище  „Алеко Константинов“ в Пловдив. Срещата с автора ще се състои на 10 април 2024 г. от 18 часа.

Недялко Славов е един от знаковите автори в съвременната българска литература. Литературната критика определя романа „Хабитат“ като иновативен, увличащ, завладяващ, носeщ мощен емоционален и социален заряд и е поредното доказателство, че Недялко Славов е явление в нашето съвремие.

Когато се изправим пред творба като „Хабитат“, ние, българите, обикновено с възхищение, гордост и мъничко тщеславие казваме: това е книга, достойна за световната литература. Това е израз на някакъв необясним национален комплекс. Не, това не е книга, достойна да се впише във всяка друга национална литература – „Хабитат“ е книга, за която всяка друга национална литература може само да мечтае, защото и там, по света, в оная пуста „чужбина“, такива текстове се появяват рядко.“ Иван Стамболов-Сула

Повече за Недялко Славов

Недялко Славов е роден на 12 декември 1952 година в Пловдив. Автор е на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Завършил е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и културология в СУ „Св. Климент Охридски“. Поет, автор на осем романа, девет сборника с поезия, два сборника с есеистика, един с разкази и четири пиеси. Превеждан е на английски, немски, руски и гръцки език. Романите, които той издаде през последните години се радват на голям читателски интерес и спечелиха авторитетни литературни награди. Сред тях са „Христо Г. Данов“ за романа „Фаустино“, „Пловдив“ за романите „Портрет на поета като млад“ и „432 херца“, и „Хеликон“ – за романа „432 херца“ и „Камбаната“.

„Всичко е в това какво искаш да си утре. Свободна воля. Или баркод в цифровия концлагер на един безсмислен свят.“ Недялко Славов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *