Сигнали за бомби в три мола и три музея в София

Сигнали за бомби в три мола и три музея в София

Сигнали за взривни устройства в три столични търговски центъра, в Националния исторически музей, музея „Земята и хората“ и Военно-историческия музей проверяват от Столична дирекция на вътрешните работи, съобщиха за БТА от полицията.

От Националния исторически музей съобщиха, че музеят е затворен. След като е получен сигналът за взривно устройство, посетителите и персоналът са евакуирани. Преди дни МВР провери фалшиви сигнали за бомби в търговски център в София, Съдебната палата в столицата и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

На 28 март около 8 часа на електронната поща на Софийския университет бе получен заплашителен имейл за поставено взривно устройство. На място веднага бяха изпратени полицаи.

Около 9 часа bTV получи информация и за сигнал в Съдебната палата. Имейлът там е изпратен преди този в университета, но служителите са го видели по-късно. Затова и сигналът на телефон 112 е подаден около 9 часа. Съдебната палата също бе проверена и взривно устройство не бе открито.

По-късно същия ден стана ясно, че сигналите са изпратени от три различни имейла, но с един IP адрес, който е локализиран в страна извън ЕС. Това съобщиха от МВР, които са предприели незабавни действия заедно с ДАНС по установяване на истинността на постъпилите злоумишлени сигнали.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *