Костадин Димитров: Няма да повишаваме местните данъци и такси

Костадин Димитров: Няма да повишаваме местните данъци и такси

От тази седмица Пловдив е с нов кмет. Костадин Димитров положи клетва в сряда, а ден по-късно оглави и местната структура на ГЕРБ. За първите крачки от поста градоначалникът обясни, че няма да вдига местните данъци и такси, както е било заложено в кампанията му.

„По-скоро ще търсим начин за повишаване на прихосъбирането, да има бюджет с една реална приходна част и възможност за финансиране на нашите проекти с държавни средства, което ясно сме го заявили“, каза още той пред БТВ.

Още: „Време е за приемственост“: Костадин Димитров пое кметския пост от Здравко Димитров (СНИМКИ)

Кметът коментира и градския транспорт на Пловдив и редовността му. „Преди няколко дни отново се качих на градски транспорт и интересно, че нямаше информация относно на конкретната спирка, кой рейс преминава, имаше разминаване в таблото. Това е една объркваща система и това, което трябва да направим, е контрол върху превозвачите. Трябва да следим къде е пътникопотокът и да променим маршрутите да увеличим рейсовете и наистина гражданите на Пловдив да се чувстват спокойни, че като отидат на спирката, ще дойде рейсът, който очакват в уреченото време“, обясни Димитров.

Общественият транспорт в Пловдив се обслужва от дотирана от общината частна фирма, заради което не успя да вземе пари от ЕС нито за електробуси, нито за друг екотранспорт.

На балотажа в неделя новият кмет на Пловдив получи 54,15% от гласовете пред Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 41,68 подкрепа.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *