Илиян Филипов: Има свидетели на заканите на Гонзо за лицензите на Ботев и Локомотив

Илиян Филипов: Има свидетели на заканите на Гонзо за лицензите на Ботев и Локомотив

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив – Илиян Филипов, излезе с поредна официална позиция във връзка с провеждането на Европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария.

Филипов използва социалните мрежи, за да отговори на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов, който по-рано днес в изявление за БТА заяви, че твърденията на строителя на „Колежа“ за отправени към него заплахи от заместник-изпълнителния директор на футболната централа не отговарят на истината.

Ето и пълния текст на позицията на строителя на стадион „Христо Ботев“:

„Уважаеми привърженици на футбола,

Вече няколко дни БФС се опитва да прехвърли отговорността за мача България – Унгария на Община Пловдив и на мен като изпълнител на стадион „Христо Ботев“. Поредната кукла на конци на БФС – Георги Иванов – Гонзо нарече мен – Илиян Филипов лъжец.

На среща в Община Пловдив, проведена в петък, присъстваха кметът на града – Костадин Димитров, той лъжец ли е?! Председателят на Общинския съвет – Атанас Узунов – той лъжец ли е?! Секретарят на Община Пловдив – Ангелина Топчиева и адвокатите на Община Пловдив и те ли лъжат?

Този човек – Георги Иванов – пред всички изрече, че ако Пловдив не приеме България – Унгария Ботев и Локомотив ще играят в Стара Загара или Кърджали, защото стадионите няма да получат лиценз. Аз съм изпълнител на строежа на стадион „Христо Ботев“ и единствено и само Община Пловдив може да ми определя начина на работа.

Пак казвам, всички строителни дейности на стадион „Христо Ботев“ са подготвени и изпълнени само и единствено спрямо футболните срещи на ПФК Ботев.

С Уважение,
Илиян Филипов“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *