Кирил Петков: Ако главният прокурор е заплашвал Живко Коцев – това е престъпление

Кирил Петков: Ако главният прокурор е заплашвал Живко Коцев – това е престъпление

„Живко Коцев каза, че е бил заплашван и е под натиск от висши лица от прокуратурата. Ако главният прокурор го е заплашвал – това е престъпление“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Ако го е накарал под натиск да си подаде оставката, това е връщане към мутренските години. Това е безумно. Представете си да четем заглавие – „Главният прокурор заплашва лично главния секретар на МВР“. Ако това е вярно, надявам се да се самосезира Даниела Талева и да започва това разследване“, подчерта той.

Още: Живко Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР, подал я е под натиск (ВИДЕО)

„Браво на Живко Коцев, който не се преклони и застана като мъж, когато цялата система е тръгнала срещу теб. Другият човек, който оказва натиск, е Калин Стоянов. Той не е страшен в сравнение с главния прокурор. Това е дълбоката държава, която тръгва срещу теб. Явно друг е редил кабинета на Димитър Главчев. Това са Бойко Борисов и Делян Пеевски“, допълни Петков.

„Тези хора забравиха къде са. Те се връщат обратно в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст казваше, че посоченият премиер трябва да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев дойде с готов кабинет с министри. Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш точно Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общност“, посочи съпредседателят на ПП.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *