Международен шахфестивал превзема Пловдив през уикенда

Международен шахфестивал превзема Пловдив през уикенда

В събота от 9:00 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. „Васил Априлов” № 100 за 16-и пореден месец започва ежемесечният международен шахфестивал „Първи уикенд” за всички желаещи (независимо от пол, възраст, сила или клубна принадлежност), организиран от шахклуб „Спартак” (Пловдив) и утвърден от световната федерация FIDE като единствения български шах турнир, валиден за стандартен международен рейтинг и за национален български рейтинг.

„А” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 2000, „В” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 1700, а двата турнира заедно са и етап от Училищната национална индивидуална купа „Спартак” в 7 категории – за момчета и момичета на 11 или 10 години, на 9 или 8 години, на 7 или по-малко години, както и общо класиране за всички под 12 години. Всичките 11 първенства са част от официалния Държавен спортен календар на Република България и важат за финансиране на клубовете.

От 19:00 часа ще се състои ежемесечното приятелско събеседване „Първа събота”, на което Президентът на БФШ ще отговори на всеки зададен му въпрос, касаещ шаха.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *