Живко Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР, подал я е под натиск (ВИДЕО)

Живко Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР, подал я е под натиск (ВИДЕО)

„Оставката не е мой личен акт. Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР“, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

„Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, на обида, болка за отношението спрямо мен. Забелязвам, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист, мен и моите близки. От сряда насам не се спират със спекулациите и внушенията спрямо мен. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби, да се разгърне в още по-голям спектър. Очаквам всичко“, допълни Коцев.

„Забелязах, че днес моята оставка за напускане на системата на МВР бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и ме задължава, мой морален дълг е да се върна и да работя. Тук не става въпрос само за мен, а за цялата държава, за всички българи, на които трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилитет“, каза още главният секретар на МВР.

Оставка под натиск

Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че вчера е получил доклад от Калин Стоянов, в който се е предлагало да бъде освободен Живко Коцев като главен секретар на МВР и от системата на МВР по негово собствено желание. „Познавам професионализма на г-н Коцев и знам, че е много посветен на работата си, поисках лична среща с него и проведохме дълъг и откровен разговор. Оказа се, че всъщност той е подал тази молба за напускане под натиск както от страна на министъра на вътрешните работи, така и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата“, каза Николай Денков.

Премиерът в оставка заяви, че няма да придвижи процедурата по отстраняването на Живко Коцев. „След като проведохме разговора се обадих на президента. Оказа се, че те също са имали разговор с г-н Коцев. Президентът е информиран за това, което ви казвам и при това положение се разбрахме, че няма да придвижа процедурата по уволнението на г-н Коцев. Президентът знае и е съгласен, че при тези обстоятелства това не е редно“, допълни Денков.

Живко Коцев коментира и акцията на ДАНС и КПКОНПИ в Агенция „Митници“ и твърденията, че е може да е бил задържан по случая. „На 3-ти бях поканен да съдействам на образувано наказателно производство. Явих се в КПКОНПИ, в прокуратурата. След което на по-късен етап бяха извършени определени процесуални действия в служебното ми помещение и в дома ми, но това, което се твърди за колосални финансови парични средства и други нелепи твърдения не отговаря на истината“, посочи Коцев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *