Йотова: Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

Йотова: Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

България има нужда от стабилно правителство с ясна управленска програма. Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Белоградчик, където беше гост на празника на града Петровден, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тя прогнозира опасност от сериозна политическа криза на фона на важни решения, които предстоят пред страната. „Тази политическа криза има своето отражение най-вече върху местната власт и върху българските граждани. Колкото и да са амбициозни кметовете, дейността им е много зависима от националната власт“, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова отново призова за законодателни промени, които да разширят правомощията на местната власт. „Вярвам във възхода на Северозапада. През последните години се написаха много стратегии за този край, но техният успех е обратнопропорционален на резултатите. Вярвам в разцвета на вашия край не заради стратегиите в папки, а заради всички вас, вашето родолюбие и трудолюбие“, обърна се Илияна Йотова към жителите на Белоградчик.

„Тук живеят горди и независими хора“, подчерта тя и припомни, че през 1850 г. хората от този край само с 50-60 пушки, но с непреклонна воля се изправят срещу поробителя и записват в страниците на българската история първото самостоятелно организирано въстание на Северозапада. „В романа си „Лето 1850“ Владимир Зарев пише: „Народ без памет е като къща без врата, всеки може да влезе в него“. Нека се замислим върху тези мъдри думи, да пазим дома си, да го развиваме“, призова вицепрезидентът.

Илияна Йотова поздрави кмета Боян Минков и общинското ръководство за амбицията и енергията да развиват Белоградчик. По-късно вицепрезидентът откри изложбата на д-р Ваня Ставрева „Картички с истории от Видин и Белоградчик“, която представя колекция от над 100 пощенски картички с изгледи от Видин и Белоградчик от края на XIX до средата ХХ век.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *