Петровден е! Прочетете тази молитва за здраве

Петровден е! Прочетете тази молитва за здраве

О, преславни апостоли Петре и Павле, вие целия евангелски път от земята до небето неразделни сте преминали, защото на него нищо не можеше да ви спре, нито да ви накара да свърнете, никаква неволя, никаква мъка, никаква тъга, никакво изпитание, никакво страдание, никакво гонение, никаква закана, никаква опасност, никакъв страх, никакъв меч, никакво мъчение, никаква смърт.

Помогнете ни и на нас, грешните, този свят без препънки да преминем и да влезем в Царството Небесно.

Заради Господа Христа всичко сте оставили, но затова Него сте придобили; Него – единственият Бог на небето и земята, а с Него и всички Негови богатства, вечната Божия истина, вечната Божия правда, вечната Божия любов, вечния Божествен живот.

Отделете и на нас, грешните, по троха от Неговата Божия истина, от Неговата Божия правда, от Неговата Божия любов, от Неговия Божествен живот, та и от нас да побегне всяка лъжа, всяка неправда, всяка омраза, всяка злоба, всяка пакост, всяка гордост, всяка алчност, всеки гняв, всеки яд, всяка завист, всяка лукавост, всяка страст, всяко зло, всеки грях, всяка смърт, всеки дявол, всеки ад.

Херувимски небожителни Първоапостоли, вие със своето Евангелие ни съобщихте прекрасната блага вест, че нашият живот е на небесата. О, погледнете от небето към нас,че ние се търкаляме в блатото на нашите грехове и се давим в калта на нашите страсти – молим ви, протегнете милостиво своите свети ръце, изведете ни от нашата смрад и ни поведете от земята към небето, измолете от Господа Евангелско покаяние, Евангелска добрина, Евангелска милост, Евангелско търпение, всички добродетели на Евангелието, та насочени към небето тези добродетели, чрез божествената сила, която е в тях, да принесат нашите души от земята на небето, а ние ако и с телата на земята, то с душите на небето да пребиваваме. Ние знаем, ние чувстваме, всеки наш грях е воденичен камък около вратовете на нашите души и със своята тежина постоянно ни влече надолу и ще ни довлече до вечното царство на греха – пъкъла, ако вие, о свети Първоапостоли, не ни дойдете на помощ и не ни освободите от греховете наши, воденичните наши камъни, които ни натъпкват в тъмнина, в мрак, в духовна смърт.

О, на Бога на любовта, всемилостиви Апостоли, научете ни да се молим – за спасение на нашите души, научете ни да постим – за спасение на нашите души, научете ни да обичаме – за спасение на нашите души, научете ни евангелски да живеем и евангелски да умираме, та нито един от нас да не живее за себе си и да не умира за себе си, а да живеем в Господа и да умираме за Господа, та да се удостоим с вечен живот в Небесното Негово Царство и така и върху нас да се изпълни вашата евангелска истина, свети Първоапостоли: „И да живеем и да умираме – Господни сме”.

О, преголеми благовестители на Спасителя, вие ни научихте на Евангелската истина, че нашият човешки живот на земята е само подготовка за вечния живот на небето. Затова ви молим от цялата си душа, подарете ни всички божествени сили, които са необходими за праведен живот на земята и за вечен живот на небето. Подарете ни вяра – в нея е силата на любовта, подарете ни любов – в нея е силата на надеждата; подарете ни надежда – в нея е силата на молитвата, подарете ни молитва – в нея е силата на поста, подарете ни пост – в него е силата на търпението, подарете ни търпение, а то в нас нека да довърши делото на светата вяра и всички свети способности, за да можем в този и онзи свят радостно и сърдечно да живеем за Господа Иисуса – вечната наша надежда, вечната наша любов, вечната наша радост, вечният наш живот.

О, богомъдри Първоапостоли, вие свети и непогрешими водители и ръководители наши, молим ви и ви се прекланяме, водете ни и ни ръководете през този свят и този живот с всесветата и всепросветителна ваша благодат, като живеете за нас, като се молите за нас, като ни обичате, като постите за нас, като мислите за нас, като чувствате за нас, като действате за нас, като извършвате евангелските заповеди за нас и така нас, многогрешните, немощните и слабите ни възведете до Царството Небесно, за да можем и тук и там с цялото сърце, с цялата душа, с всяка мисъл, с всичката сила наша, вечно да Му служим на чудесния и чудотворен Господ и Спасител наш – Иисус Христос, Комуто и от нас чрез вас всякаква хвала, чест и слава да отдадем, сега и винаги и во-веки веков. Амин.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *