Ако получи покана: Министърът на отбраната би приел да остане в служебната власт

Ако получи покана: Министърът на отбраната би приел да остане в служебната власт

72 часа до развръзката – какъв ще бъде съставът на второто служебно правителство на Димитър Главчев и дали проектокабинетът ще бъде одобрен от президента Румен Радев. Няма яснота как вървят разговорите на Главчев с бъдещите му министри, но министърът на отбраната Атанас Запрянов обяви, че би останал в служебната власт, ако получи покана.

„Аз съм част от екипа на г-н Главчев. Нека оставим премиерът и президентът да си свършат работата. Той познава всеки един министър много добре. Това, че е номиниран сегашният премиер, облекчава много нещата – познава министри, секторни политики, свършеното, проблемите. Според мен той ще подбере правилните хора да продължат да ръководят тези сектори или пък нови хора“, каза пред bTV Запрянов, който прие да бъде и в неслучилия се кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева.

А от връх Шипка вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че е оптимист. „Оптимист съм защото думите на президента при връчването на мандата бяха разбрани от всички. Той е последният гарант да се проведат нормални избори, с правителство, което до колкото е възможно да има доверие“, посочи Йотова.

Според Йотова, ако Главчев отново предложи Калин Стоянов за вътрешен министър – президентът отново няма да подпише указа. „Какъв е смисълът да откаже с много ясни и категорични аргументи защо не подписа указа, та да го направи втори път? Впрочем последните дни с действията си вътрешният министър показва, че той определено иска и се стреми към своя политическа кариера. Няма как такъв човек да проведе честни избори в България”, коментира вицепрезидентът.

По думите ѝ Калин Стоянов не е подходящ за поста вътрешен министър, защото поражда политическо напрежение и в партиите няма доверие за провеждането на честни избори без купен вот и търговия с влияние. Йотова каза, че сега всичко е в ръцете на Димитър Главчев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *