Заловиха шофьор, блъснал майка и дете в София (ВИДЕО)

Заловиха шофьор, блъснал майка и дете в София (ВИДЕО)

Пореден случай на брутално поведение на шофьор на пътя в София шокира обществеността. В него като по чудо невредими се отървават майка и дете. Жената е с наранявания на ръката, а детето все още е под силен стрес.

Те едва не са прегазени, докато пресичат посред бял ден в столичния квартал „Толстой“. След инцидента, шофьорът ги подминава и бяга от местопроизшествието. Вече обаче е заловен. Това съобщи пред bTV инспектор Виден Димитров от „Пътна полиция“.

До 500 лева санкции и отнемане на книжка

Водачът не е задържан, но подлежи на санкции, съставен му е и акт. „Водачът, извършил ПТП-то вече е установен. То е лице от мъжки пол. На 6 април в 20:17 часа в отдел „Пътна полиция“ постъпи сигнала за пострадалите пешеходци. Веднага е изпратен екип. При пристигане на място вече е имало колеги от Второ районно управление и екип на Спешна помощ“, коментира инспектор Виден Димитров от „Пътна полиция“.

Той посочи, че веднага са предприети действия за търсене на видеонаблюдение в района, снети са записи. „В случая водачът извършва две административни нарушения – не пропуска преминаващите пешеходци. А след като реализира ПТП с тях, напуска мястото на инцидента. За непропускането на пешеходците санкцията е в размер на 200 лева. А за това, че е избягал след инцидента и не е уведомил органите на МВР за случилото се, санкцията е в размер от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелството за управление от 1 до 6 месеца“, посочи инспектор Димитров.

„Ако беше неговото дете – как щеше да постъпи?“

Пред bTV говори и пострадалата в инцидента жена. Според Румяна Георгиева тези мерки не са достатъчни и са несъпоставими с два живота. „Така не се постъпва с хора. Ако беше той, ако беше неговото дете – как щеше да постъпи? Ще бъде ли доволен от отнемането на книжка за 1 месец?“, обърна се Румяна Георгиева към шофьора, който вече има съставен акт.

Тя призова още хората да пазят децата и себе си. Решена е да потърси правата си и в съда. „След инцидента пораженията бяха само по мен – на дясната ръка. Детето е с много силен стрес, уплах. Не очаквах да се случи това. Прибирахме се от разходка в парка и спазвахме всички правила за пресичане – детето слезе от колелото, за да го бута при пресичане, аз вървях от външната му страна за колите, пресичахме възможно най-бързо“, коментира потърпевшата в инцидента Румяна Георгиева.

„Таксито беше подало сигнал за завой и беше намалило скоростта, в края на пресичането, то се засили, удари ме мен, паднах към детето и вече нищо не помня. Помня как изгубих ръката му и звука, който чух“, допълва още тя. „Когато станах, съседите от отсрещния блок бяха на прозореца и искаха да ми помогнат, повиках ги, потърсих и моя съпруг. След това вече се обадихме за помощ на 112. Синът ми беше много уплашен, питаше ме постоянно дали съм добре, дали съм жива. Плачеше през цялото време“, сподели Румяна Георгиева.

„Между мен и шофьора имаше зрителен контакт. Винаги гледам водачите, защото очаквам реакции от тях. Детето вдигна ръка, че ще преминем – на това го учат и в училище“, допълни още тя. „Ако шофьорът беше спрял след инцидента, нямаше да се стигне дотук. Усетих голямата подкрепа в социалните мрежи. Благодаря за нея“, заяви Румяна Георгиева.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *