Борисов: Въпреки призивите, много пари бяха похарчени неправилно (ВИДЕО)

Борисов: Въпреки призивите, много пари бяха похарчени неправилно (ВИДЕО)

“Много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд (МВФ) и призивите на „некоалицията“ да се харчи разумно.” Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В отбраната и енергетиката имаме много неща да свършим в пленарна зала. Проблемът в отбраната е, че много хора напускат армията, за да отидат в МВР поради по-високите заплати там. Когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, се получава така”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че парламентът ще излезе в почивка за един месец в разгара на предизборната кампания. “До тогава има и празници, така че виждам 3 седмици 49-ото НС да работи”, прогнозира Борисов. Лидерът на ГЕРБ поясни, че е твърд привърженик на машинното гласуване и то трябва да остане като опция на изборите.

Попитан дали се обсъждат предложения за нов омбудсман, Борисов отговори отрицателно. Вчера председателят на парламента Росен Желязков обяви за прекратени правомощията на омбудсмана Диана Ковачева във връзка с подадена от нея оставка. През януари Ковачева бе избрана за съдия в Европейския съд по правата на човека.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *