Страховито земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Страховито земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Расте броят на жертвите и ранените след мощното земетресение в Тайван. Това е най-мощния трус на острова за последните 25 години. Според сеизмолозите магнитудът на най-силния трус е бил 7,4 по Рихтер. В следващите дни се очакват още земетресения с магнитуд 7 по Рихтер.

Епицентърът на трусовете с магнитуд 7,4 по Рихтер е бил в слабо населен район в източната част на острова. Броят на ранените при земетресението в Тайван надхвърли 700. Броят на загиналите достигна 7 души, съобщи CNN. Срутени са най-малко 26 сгради. Спасителните дейности са в ход.

Според местни медии повече от 100 сгради в окръг Хуалиен, близо до епицентъра на земетресението, са повредени или частично разрушени. Няколко автомобилни тунела бяха повредени поради свлачища. 77 души са блокирани под отломките на рухнали сгради или в тунели в засегнатите от труса зони. Сред тях има и двама германски граждани.

Десетки хиляди домакинства останаха без ток след силния трус. Китай и Япония предложиха хуманитарна помощ на Тайван. Премиерът на Япония Фумио Кишида съобщи в официалния си профил, че неговата страна е готова да предостави всякаква необходима помощ на Тайван след мощното земетресение.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *