Развитието на спорта сред подрастващите акцент на среща при кмета на район „Източен“

Развитието на спорта сред подрастващите акцент на среща при кмета на район „Източен“

Развитието на спортните дейности сред подрастващите в детските градини и училищата в район „Източен“ бе акцент на насрочена среща, която се проведе днес в районното кметство.

„За развитието на спорта сред децата трябва да се работи последователно, защото спортът е здраве и учи на добра дисциплина. За това е важно развитието му в ранна детска възраст. Ние в район „Източен“ подкрепяме провеждането на повече спортни дейности и събития, свързани с развитието на децата“, заяви кметът на района Емил Русинов.

В срещата участваха Огнян Златков -председателя на Зоналния съвет /ЗС/ на БФС – зона Пловдив, Алексей Киричек – изпълнителен директор на ПФК „Ботев – Пловдив“, Трифон Пачев -директор на Академия на ПФК „Ботев – Пловдив“ и Денислав Аксиев – отдел маркетинг на ПФК „Ботев – Пловдив“. В разговорите се включиха и заместник-кметовете Станислава Лулчева и Николай Мадански.Развитието на спорта сред подрастващите акцент на среща при кмета на район „Източен“

Огнян Златков увери, че от ЗС на БФС – зона Пловдив са готови да помагат за организирането на спортни игри и събития за деца и ученици с цел популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

Стадион „Христо Ботев“, както и пространствата около него, могат да бъдат чудесна локация за позиционирането и развитието на спортни и културни дейности, сподели Алексей Киричек.

Директорът на академията на ПФК „Ботев“ Трифон Пачев заяви, че работят активно за приобщаването на подрастващите към спортните дейности и създаването на футболисти от ранна детска възраст.

Всички участници в срещата се обединиха около общата идея да си партнират в провеждането на различни събития, в които спортът намира своето място под формата на забавни спортни игри или различни турнири, така че да обхване различните възрастови групи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *