Мистериозни светлини в небето над Калифорния стреснаха жителите на града (ВИДЕО)

Мистериозни светлини в небето над Калифорния стреснаха жителите на града (ВИДЕО)

Загадъчни светлинни ивици, движещи се в небето, изплашиха жителите на Южна Калифорния. Причината за появата им все още е неясна, съобщиха от Би Би Си.

Потребителите в социалните мрежи предполагат, че най-вероятно светилата са отломки от изстрелване на „Спейс Екс“ или модул от китайския космически кораб „Шънджоу-15“, който трябвало да навлезе в атмосферата по същото време.

„На места светлината беше яркосиня. Блесна в небето за около 30 секунди, а после изчезна“, разказва пред NBC Джаред Гонзалес, който пък успява да заснеме светлините от района на Лос Анджелис, където някои хора също са се натъкнали на мистериозното явление. Все още няма данни дали светилата представляват отломки от изстрелване на ракета на „Спейс Екс“, предава bTV.

В понеделник ракетата Фалкън-9 транспортира около 2 дузини интернет сателити „Старлинк“ в ниска околоземна орбита. Първата част на ракетата-носител се приземи в морето на безпилотен кораб. Неотдавна подобни светлини изненадаха жителите над Западното крайбрежие. Там през март 2021 г., отломки от ракета на „Спейс Екс“ не успяха да изгорят напълно, преди да навлязат в земната атмосфера.

Още: Мистериозно огнено кълбо се появи в небето над Русия (ВИДЕО)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *