Сняг и виелици: Не тръгвайте на път, ако не е наложително, съветват от МВР

Сняг и виелици: Не тръгвайте на път, ако не е наложително, съветват от МВР

Зимата настъпва с пълна сила. Червен код е обявен за шест области в Северна България заради очаквани интензивни валежи от сняг. Той е в сила за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

От МВР съветват да не се пътува, ако не е наложително. От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират водачите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат резки маневри.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците и заедно с пътноподдържащите фирми обработват настилките във високопланинските райони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за заледявания.

Според АПИ най-рисковите райони са високите части на проходите. На магистрала „Хемус“ това са двата тунела – Топли дол и Правешки ханове, на които се извършват ремонтни дейности, предава БТВ.

1800 снегорина ще чистят пътищата от републиканската мрежа. Общо 41 високопроходими верижни машини в 28 области са в готовност за помощ на насилието при тежки зимни условия, отчитат от Националния оперативен център.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *