Проф. Рачев: Ще става все по-топло

Проф. Рачев: Ще става все по-топло

„Нашите планини се напълниха със сняг, има много добри условия да започне ранен и ценен ски сезон. Най-добро е положението на Боровец и високата част на Тодорка“. Това каза в „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

През уикенда обаче няма да има валежи и ще продължи да става все по-топло. Събота и неделя на места ще има мъгла и ниска слоеста облачност.

До сряда-четвъртък ни очаква леко затопляне на времето, а след това от петък до събота следващата седмица отново ще вали. Продължава все още да бъде малко по-топло от обичайното за сезона, каза климатологът.

„Над Западна Европа ще става доста топло. В Лисабон ще бъде 19 градуса, в Лондон – 12 градуса, а там имаха снежни бури. За сезона ще продължи да вали. Алпите са пълни със сняг. На Балканите ще продължи да се затопля и и в понеделник, вторник, сряда и четвъртък“, обясни проф. Георги Рачев.

„В София тогава ще бъде отвратително от климатична гледна точка – ще стане 10-12 градуса. Няма да липсва и слънце, стига да не падне мъгла. След четвъртък ще има нова валежна обстановка и понижение на температурите. В Боровец ще има ледени дни, във високите части на планината ще бъде много студено“, коментира климатологът.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *