Отвлякоха наш кораб с 8 българи на борда край Йемен

Отвлякоха наш кораб с 8 българи на борда край Йемен

Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е бил взет на абордаж днес край остров Сокотра в Йемен. Това съобщи британската компания за морска сигурност „Амбри“ (Ambrey), предаде Ройтерс.

Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си, уточнява „Амбри“.

Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил в офшорната зона на Сомалия.

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра.

Става въпрос за кораба „Руен“ на Параходство Български морски флот (БМФ), каза за bTV директорът на компанията Александър Калчев. На борда му има 8 българи.

Още: Потвърдено: Отвлеченият кораб с българи на борда е край бреговете на Йемен (ВИДЕО)

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader заедно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд беше нападнат на 19 ноември и в момента е закотвен край бреговете на пристанище в Червено море. Хутите дори го превърнаха в туристическа атракция.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *