Коледен панаир на занаятите превзема Стария град (ПРОГРАМА)

Коледен панаир на занаятите превзема Стария град (ПРОГРАМА)

Регионална занаятчийска камара – Пловдив с подкрепата на Община Пловдив организира „Коледен панаир на занаятите“, който ще се проведе на „Улица на занаятите” в Старинен Пловдив, на 15,16 и 17 декември 2023 г.   

Предстои едно незабравимо преживяване, изпълнено с красота и вдъхновение. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с талантливите занаятчии, техните демонстрации и да се включат в  работилници. Да научат повече за техниките и процесите на ръчната изработка, да отнесат подаръци за спомен,  да запечатат с фотосесия незабравими моменти. Да усетят Коледния дух с ароматно, греяно вино  и дъх на джинджифил.

През трите дни ви очакват игри и награди, а за доброто настроение ще допринесат и участниците в музикалната програма. Талантите от Фолклорен ансамбъл „Тракийска младост”  към СУ „Любен Каравелов”,  Формация за автентичен фолклор „Куклици“ при ЦПЛР-ОДК Пловдив, с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев, ще огласят старинните къщи на майсторите с Коледарски, автентични песни и обичаи. С незабравимите изпълнения на Музикална фолклорна школа “Челебийче”  ще се докоснете до родопския фолклор и неговата магия.

 

Вижте и пълната програма, за повече информация можете да посетите фейсбук страницата на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

11.00ч – 19.00ч  Творчески работилници за малки и големи.

Занаятчийските ателиета отварят врати, за всички желаещи да  изработят изделие под   ръководството на майстор. Заявки и записвания при майстор, /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч – 19.00ч  Базар  на авторски изделия. /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч – 19.00ч  Запечатай  спомен – Фотосесия в Ретро –Фото, ул.„4-ти януари” 4

11.30ч-12.30ч На гости на „Улица на занаятите” в петък и събота, безплатен  опознавателен тур на занаятчийските  ателие /ул . Стръмна 1,1А,2 и 3/.

11.30ч-14.00ч Спомени от старите ленти – безплатни прожекции на филми от   събития на РЗК- Пловдив /ул . Стръмна 3/.

13.00ч-17.00ч  Улови занаята- Безплатни демонстрации и разказ за тънкостите на занаятите: иконопис, дърворезба, художествена керамика, художествени тъкани, плъсти, духано стъкло /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч -19.00ч  С дъх на джинджифилови сладки, горещ шоколад и греяно вино в Пекарната  /ул. Стръмна 3/.

11.00ч – 19.00ч   Музикална програма на „Улица на  занаятите”

11.00ч-19.00ч – Опознай „Улица на занаятите”- Посетителите, преминали през    всички ателиета от „Улица на занаятите” /ул. Стръмна 1, 1А, 2 и 3/ и  удостоверили с печат от майсторите, ще имат възможността  да  участват в томбола с награди- занаятчийски изделия . 

15.00ч  Теглене на наградите в неделя / ул. Стръмна 3/.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *