Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, над Украйна ще надвисне смъртна опасност

Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, над Украйна ще надвисне смъртна опасност

Над Украйна ще надвисне „смъртна опасност“, ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин. За това предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната. Тези предупреждения тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е „коледен подарък“ за Путин. Тази седмица Сенатът – горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия.

Говорейки за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва: „Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем“, заявява съпругата на украинския президент, цитирана от БТА.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *