Обстановката в Пловдивска област се нормализира, хората от хижа "Върховръх" са в безопасност

Обстановката в Пловдивска област се нормализира, хората от хижа "Върховръх" са в безопасност

„Пътят до единственото село в Пловдивска област – Ситово, което беше откъснато от света след снощната буря, ще бъде отворен за движение в рамките на деня“. Това съобщи областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, който веднага след извънредното заседание на Министерски съвет лично провери как върви разчистването на пътя. Областните управители се включиха дистанционно, за да докладват обстановката в своите региони.

„На пътя над Бойково работят два екипа на пътноподдържащата фирма и на горското стопанство. Напредват бързо и много скоро ще стигнат до Ситово“, заяви областният управител. По думите му обаче десетки шофьори, въпреки предупрежденията за лошо време, са тръгнали към планината, без да оборудват колите си със зимни гуми и вериги. „Наложи се да помагаме на закъсали в преспите автомобили, защото пречеха на движението и на работата на снегопочистващата техника“, обясни д-р Зюмбилев. Той призова собствениците на автомобили да се подготвят за зимните условия, за да не създават проблеми на пътя.

Той е провел разговори с кметовете на населени места, където има по-сериозни проблеми. „Кметът на Перущица ме увери, че на хижа „Върховръх“ няма бедстващи хора. Пътят е разчистен и малко след 12 часа групата, която е била там е отпътувала безпрепятствено“, допълни областният управител.

Според последните данни, които са му били докладвани, без ток все още са асеновградското село Лясково, селата от община Куклен – с. Яврово, с. Цар Калоян и районът на хижа „Здравец“, карловското село Христо Даново, родопските села Лилково и Ситово. Без ток е и град Лъки, където работят два аварийни екипа на електроразпределителното дружество. „Имам уверението на ръководителите от EVN, че до края на деня ще бъде възстановено електричеството във всички населени места“, заяви още областният управител.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *