Николай Денков към ГЕРБ: Спазете уговорката за ротация - с Габриел да сменим позициите си (ВИДЕО)

Николай Денков към ГЕРБ: Спазете уговорката за ротация - с Габриел да сменим позициите си (ВИДЕО)

„Обещанията трябва да се спазват. Преди 9 месеца сформирахме правителство, което постигна много. Преди два дни Европейският съвет даде знак, че се движим към еврозоната, а шансовете за отваряне до края на годината на сухопътните граници на Шенген са високи. За да изпълним дългосрочните задачи се съгласихме, че правителството е с продължителност 18 месеца, а в средата на периода да се ротират премиерите“. Това каза в свое обръщение министър-председателят в оставка Николай Денков по обществената телевизия.

По-рано през деня от ГЕРБ обявиха, че „всичко е свършило“ с първия мандат, а вторият и третият също няма да бъдат подкрепени.

Денков се позова на „Декларацията за национално отговорно управление“, която с Мария Габриел заедно представиха преди повече от 9 месеца по време на тяхно общо изявление в Народното събрание.  „Съгласно уговорката трябва само ние с Мария Габриел да сменим позициите си. В хода на преговорите изготвихме споразумение за реформи в съдебната система, регулаторите и службите. Готови сме да подпишем публикуваното споразумение. Напомням на ГЕРБ-СДС – вместо да хвърлим държавата в хаос да спазят дадената дума – да подпишем споразумението и да гласуваме правителство с премиер и министър на външните работи Мария Габриел без промяна в състава на Министерския съвет“, подчерта той.

„Ваше е решението. Ще се отметнете ли от дадената преди 9 месеца думи? Ще се откажете ли от реформи? Единственото, което се очаква е да спазите думата си и да изпълним своя дълг“, попита още Денков.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *