Деница Сачева: Всичко свърши (ВИДЕО)

Деница Сачева: Всичко свърши (ВИДЕО)

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС обяви, че няма път назад в преговорите с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тя заяви това по време на пресконференция в партийната централа на 24 март, когато Мария Габриел разкри, че партията няма да участва в нови разговори и България ще отиде на избори.

„Позицията на г-жа Габриел е 100% позицията на Изпълнителната комисия на партията и на парламентарната група“, заяви Сачева. „Не искаме да се злоупотребява повече с доверието на българските граждани. Г-жа Габриел имаше достойно, европейско поведение. Даде максимума от себе си. Тя защити достойно ПГ, направи всичко възможно, за да имаме правителство, и повече няма да допуснем да бъдем използвани, натискани, притискани, непрекъснато да се сменят условията и правилата“.

Още: Извънредно: Мария Габриел оттегля кандидатурата си, отиваме на нови предсрочни избори (ВИДЕО)

„Това, което казваме ясно днес, е: „Всичко свърши“. След избори ще рестартираме, ще говорим, ще видим. Искаме българските граждани да решат кой има тяхното доверие да управлява и да прави всички тези реформи, за които досега се говори“, добави бившият социален министър. „Липсата на принципи взриви сглобката“, посочи тя.

Новото условие, което според ГЕРБ-СДС е постъпило от ПП-ДБ и е преляло чашата на тяхното търпение, е искане за смяна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *