"Необмислени изявления": Радан Кънев разкритикува Кирил Петков за думите му за "Възраждане"

"Необмислени изявления": Радан Кънев разкритикува Кирил Петков за думите му за "Възраждане"

Евродепутатът от групата на ПП-ДБ Радан Кънев реагира на изказването на Кирил Петков за евентуално бъдещо взаимодействие с „Възраждане“, като го нарече „необмислено“.

„Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика? За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа“, написа евродепутатът на Фейсбук страницата си.

„Въпросът за взаимодействие с „Възраждане“ е изначално политически, а не комуникационен. Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с „Възраждане“, при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия. Отделно съм убеден, че „Възраждане“ отдавна са доказали прокремълската си същност. Т.е, по пътя на емпиричната логика, не биха могли да докажат обратното… И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви интерпретации, колективно политическо решение на политическата сила, която търси гласа ми. Както в ЕП съм категорично за поставяне на групата, в която участва „Възраждане“, зад плътен и безусловен „санитарен кордон“ – което и ще стане“, категоричен е той.

„Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане как се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към „Възраждане“, при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия. Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес.

Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа. Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно“, написа още Кънев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *