Набелязаха мерки за подобряване на пътнотранспортната обстановка в Пловдивско

Набелязаха мерки за подобряване на пътнотранспортната обстановка в Пловдивско

Набелязване на конкретни мерки за подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на Пловдивска област и осъществяване на контрол по тяхното изпълнение бяха заложени в дневния ред на заседание на Областната комисия по безопасност на движението в Пловдив. То бе свикано извънредно вчера по предложение на областната дирекция на МВР във връзка с отчетено увеличение на пътнотранспортния травматизъм на обслужваната територия.

На водената от заместник областния управител д-р инж. Атанас Ташков среща присъстваха директорът на полицията ст. комисар Георги Чергов и служители от сектор „Пътна полиция“, както и представители на институции, в чийто ресор попада обезпечаването на сигурността на движението.

По време на дискусията участниците се обединиха около мнението, че причините за възникване на катастрофи са от различно естество и изискват адекватни реакции от всяка ангажирана организация, но непременно усилията трябва да са общи. В тази посока бяха очертани определени проблеми и се взе единодушно решение за прилагане на конкретни действия в най-кратък срок.

Общо одобрение срещнаха две предложения, направени от полицията – по големите пътни артерии в областта да се обособят и укажат с табели места за контрол с технически средства за скорост, на които да се разполагат екипите; да се осъществява ефективно наблюдение над качеството на обучение за възстановяване на отнети контролни точки на водачи-нарушители на ЗДвП.

Сред другите решения на комисията са в зоните на определени кръстовища да бъдат поставени пътни знаци Д3 /указване на предварително престрояване/; извършване на усилен полицейски контрол на пешеходни пътеки и нерегламентирани места за пресичане, които да бъдат обследвани с цел възстановяване на липсващи преградни съоръжения; подобряване на условията на масовия градски транспорт, за да бъде предпочитано средство за придвижване и да се намали интензивния трафик.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *