Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България" (ВИДЕО)

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България" (ВИДЕО)

Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“. Това обяви лично той. Иванов добави, че няма да се кандидатира отново като председател на партията. Няма да бъде и народен представител на 50-ото Народно събрание.

„Искам да създадем възможност за отваряне на нова страница“, каза още той. „Всяка партия има свой цикъл на развитие, поведение и носене на отговорност. Това е решение на „Да, България“, на моя екип и на Христо Иванов. „Да, България“ ще вземе решение как да организира процеса по избор на нов председател“, подчерта Иванов.

Христо Иванов уточни, че ще продължи да подкрепя „Да, България“. „Излъчихме правителство с цената на огромен компромис. Той имаше смисъл, доколкото можеше да бъде приета съдебната реформа. Ако тези реформи не се случат, ни очакват ескалация на напрежението и дестабилизация. Гаранциите, на които сме свикнали, че получаваме, са отслабени. Това изисква България да се погрижи за сигурността и собствените си институции“, каза още лидерът на „Да, България“ в оставка. Христо Иванов уточни, че е уведомил ръководството на „Продължаваме промяната“ за решението си.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *