Ема Кок - момичето, което разпери криле като пеперуда и сбъдна мечтата си напук на болестта (ВИДЕО)

Ема Кок - момичето, което разпери криле като пеперуда и сбъдна мечтата си напук на болестта (ВИДЕО)

15-годишната Ема Кок от Нидерландия мечтае да бъде певица и е на път да сбъдне това свое желание, след като се представи по уникален начин на големия концерт на Андре Рийо в родината си тази година. Въпреки крехката си възраст, тя вдигна на крака хиляди с изпълнението си, а клипът в YouTube вече е събрал над 29 милиона гледания.

Но впечатляващият глас на Ема не показва по никакъв начин, че животът й не е като при мнозинството от нейните връстници. Оказва се, че момичето страда от тежка и за съжаление нелечима болест – гастропареза. „Ема има рядко, но ужасно заболяване – стомахът й е парализиран, което означава, че тя не може да яде и трябва да получава хранителни вещества през помпа, която отива директно в стомаха й“, разказа самият Рийо.

Въпреки това Рийо каза, че Ема е решена да следва мечтата си, като маестрото се изказа изключително високо за нейния красив глас. Талантът на момичето блесна в пълна светлина по време на съвместното им изпълнение на песента на Барбара Прави „Voilà“, където тя удиви тълпата с мекия си, ангелски глас. Поп феновете може да разпознаят песента като участието на Франция в конкурса за песен на Евровизия през 2021 г., където се класира на второ място.  Мнозина едва сдъпжаха сълзите си, а холандският цигулар и звезда на класическата музика Андре Рийо не откъсваше очи от нея по време на изпълнението в центъра на Маастрихт.

Припомняме, че световноизвестният цигулар и диригент Андре Рийо идва отново в България като част от световното си турне. Концертът в София е на 15 март догодина в зала „Арена София“, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“. Кралят на валса гостува за четвърти път пред българската публика и винаги интересът е огромен. Рийо вече е пълнил с лекота залата, известна по-рано като „Арена Армеец“. Специален гост на турнето ще е именно 15-годишната Ема Кок.

Това не е първият път, когато Ема печели сърцата на публиката на голямата сцена, тъй като тя спечели The Voice Kids Холандия като 12-годишна през 2021 г. За своето сляпо прослушване тя изпълни „Warrior“ от Деми Ловато, карайки и четиримата от журито да се обърнат и да я поискат в отборите си. Още тогава тя показа на всички, че е истински боец, който не може да бъде спрян по пътя към мечтата си.

Когато спечели програмата на SBS TV Ministars, тя използва наградния фонд на стойност от 25 000 евро, за да създаде фондация Gastrostars – благотворителна организация за повишаване на осведомеността относно стомашната парализа, с която живее от едва 9-месечно бебе. Тя също е посланик на Фонда за детски изследвания в Лимбург, който набира средства за научни изследвания от Департамента по педиатрия в Маастрихт UMC+

Гастропарезата е хронично състояние, при което стомахът не може да се изпразни по нормалния начин. Храната преминава през стомаха по-бавно от обикновено, а при по-тежко заболяване просто остава в него. Смята се, че е резултат от проблем с нервите и мускулите, които контролират как стомаха се изпразва. Ако тези нерви са повредени, мускулите на стомаха ви може да не работят правилно и движението на храната може да се забави. Проблемът с храненето води до множество други заболявания, което се отразява на целия организъм.

Следствие на гастропарезата е и по-ниският ръст, заради който Ема Кок разказва, че е била обект на подигравки и тормоз. Въпреки това, тя показва постоянно, че е истински боец и нищо не може да я спре да изживее мечтата си – да бъде световна звезда на музикалната сцена. Миналата година тя пусна и първия си сингъл „Laat Mij Een Vlinder Zijn“, в превод „Нека бъда пеперуда“. В песента Ема разказва историята си, борбата да бъдеш различна и да се бориш с болестта, да бъдеш свободен И точно като пеперудата Ема разпери крила и показа на света, че жаждата за живот и стремежа към сбъдване на мечтите могат да преборят всяко препятствие по пътя ни.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *