Бойко Борисов: Съзрях коварството на ПП-ДБ, искат да са опозиция и заложиха мини в бюджета (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Съзрях коварството на ПП-ДБ, искат да са опозиция и заложиха мини в бюджета (ВИДЕО)

Щастлива съм, че отново съм в моя роден град. Време е за прагматизъм и работа след три години безвремие. Ние сме доказали, че можем. Нашите кандидати за народни представители и за Европейския парламент са компетентни и знаят как се работи. Това каза Йорданка Фандъкова на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в София- област в препълнената зала „Арена Самоков“.

Като гледам тази зала не е на партийно заседание и конференция, а първата ми асоциация е на юмрук, защото сте много и единни. Изборът ми да се включа в ГЕРБ е от най-важните решения, което съм вземал през живота си, каза кандидатът за депутат в Европейския парламент Андрей Новаков. И разказа смешка как на пътя е спрял да  помогне на автомобил със спукана гума. А жената го попитала с какво се занимава, а той ѝ отвърнал „с политика“. А, да не сте завършили „Харвард“, защото тогава ще си сменим гумата сами?“, отговорила тя.

Отново сме на избори, а три години България върви бавно. Не е проблемът, че тези отгоре лъжат, а че тези отдолу му вярват. България изпадна няколко нива в индекса за усещане на корупцията. Време е за стабилност, която ГЕРБ е призвана да възстанови в нашата страна. Те не успаха да накарат нашия лидер да се откаже от активната политика. Тази тяхна мечта, че без Бойко Борисов ГЕРБ ще бъде по-модерен, по-различен е най-голямото им крушение. Най-голямата сила на ГЕРБ е лидерството, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент Росен Желязков.

„Това коварство съзирате ли го?“

Малко ме притесниха депутатите от ГЕРБ сега, защото са млади и още не съзират коварството. Първо те ви излъгаха, излъгаха и нас, за да могат да се вземат 5 млрд. лв. заем. От 1,2 млрд. изтеглиха 800 млн., след това върнаха 400 млн., но никой не знае реално колко са. Проектите на всички общини пък бяха над 4 млрд. лева. Можеш ли да смяташ по трънския курс колко пари е дал Асен Василев за тези проекти в бюджета? И какво ще стане, ако твоята прокоба да сме пак на власт и аз да съм премиер, догодина разкопани проекти на всички кметове в страната, финансирани само с 20%? Това коварство съзирате ли го?, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Аз съзрях коварството, когато направих всичко възможност да го има това правителство, колкото и ГЕРБ да бушуваше, обаче те отказаха, измисляха все нови и нови неща. Министър Тагарев бил знамето на промяната, а него го няма в листите. Продадоха си централата – да ходят сега по другите централи, и знамето си не го сложиха там. Има го Бойко Рашков, няма го Тагарев. Те искат да са опозиция, те няма да управляват с нас, затова излизат по медиите и поставят условия и казват: „ние няма да управляваме с вас“. Денков, вие сте с 20 човека в Брюксел, а ние сме 2000 тук, на кого поставяш условия. Малкият поставя условия на големия, или ще ни респектираш. Те заложиха огромни мини – дефицита в бюджета и затова не правят кампания. Те чакат ние да направим добър резултат и с ДПС да направим правителство, а те да стоят отстрани и всеки ден да намират кусур. Това е техният план, защото не ги интересува народа, нито стабилна България, нито сигурна Европа, каза още Борисов.

„Обраха ви!“

Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха, така както не може да си представите през тези 3 г. Само от нафтата и бензина милиарди изтекоха от вашите джобове, говорим от 6-7 млрд. лв., бръкнаха на всеки българин в джоба, които не карат колело, а кола, автобус, мотор, с по един лев за бензин и дизел. Плашиха страшно, че ще спре рафинерията, ще бъде ужас и с част от добре напазаруваните медии това се нагнетяваше и милиардите изтекоха към Швейцария. Обраха ви! Джебчиите могат да ви вземат 100-20 лева, а те обраха милиарди и никой в тази независима медийна среда не иска да го прозре това. Никой не иска да провери, в която и да е тръба какъв е газа, който тече в България, а излъгаха цяла Европа, каза още пред препълнената зала
той.

Народът знае, че промяната е статуквото, а развитието е в ГЕРБ. Обещавам, защото нямам неизпълнено обещание, да потърся кмета на район „Подуяне“, чиято майка е регионален министър, и да я помоля да си асфалтират дупките до Самоков, каза още Борисов. И припомни как докато е бил премиер е говорил с всички европейски лидери. Попита къде е „Струма“, „Хемус“, пътищата към Велико Търново и Русе. Празен такт на държавата, излъгаха пенсионерите, че се вдигат пенсиите, вдигаха се със заемите, които вземаха. Нашите деца и внуци трябва да платят тези огромни дългове, каза още Борисов. И обясни, че трябва да се мисли как да се свали дефицита, за да влезем в еврозоната.

Ние си водим един и същи разговор – с ДПС, без ДПС. А с кой? Кои са евроатлантическите партии – ГЕРБ,ПП-ДБ и ДПС. С БСП не може, с „Възраждане“ не може. Това са наличностите, които като гледам социологията са там. Искам да се обърна към колегите от ПП, защото те, за съжаление, смачкаха „Да, България“, като гледате подредбите на листите им, а им взеха и правото на глас. Те ги узурпираха. Много, много лошо е положението в държавата, каза още Борисов.

Той припомни, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция. За първи път по време на пандемията, благодарение на нашата смелост и характер не затворихме нито една църква, манастир и джамия и бяхме единствени заради вярата в Господа, каза още той. И беше категоричен, че в Брюксел са разбрали силата на ГЕРБ. Кой каквото прави, за себе си го прави. За тези 3 г. те направиха всичко, което им се върна сега. Дано този път нашите евроатлантически партньори проумеят какво направи ГЕРБ – даде на тридесет и няколко депутатите цялата власт, даде им всички министерства без външно и те тръгнаха да сменят регулаторите със своите партийни кадри. ГЕРБ е партия с традиции и за мен е гордост през последните 3 г., сега станахме партия – имаме структури и ни лесно сега да съберем 2000 души в залата. С целия си опит мога да гарантирам, че проблемите ще се пренесат и в ЕС, каза още той.

И постовете и там могат да има значение и от един депутат. Не си играйте много с преференции да не объркате, че са много сложни процесите. Искам хубаво да обучите хората и за работа с машините и за работа с бюлетините. Днес е празник „Левски“ играе и да си пожелаем и „Левски“ и ЦСКА да се върнат там където им е мястото, както направи „Лудогорец“, каза Борисов.

Искам да благодаря на всички кметове на София област, които изнесоха цялата тежест на политическата репресия и натиск, липсата на бюджети, но въпреки всичко те не спряха да работят за хората. Хората, които преди 3 г. ви излъгаха, показаха, че единствената им цел е да имат власт, постове и да пътуват, а всъщност не им пукаше какво се случва в България. Ние с ген. Борисов сме работили да има стабилност в България и Европа, каза водачът на листата на София-област на ГЕРБ-СДС Младен Маринов.

Той припомни, че благодарение на ГЕРБ в бюджета са вкарани парите за инфраструктурата на общините. Успяхме да намерим мнозинство, въпреки съпротивата на Асен Василев, каза още той. Друг техен успех е и удължаването на мораториума върху цената на тока за битови нужди. И припомни, че са повишени и заплатите на полицаите, военнослужещите. Това бе цената на компромиса да работим с тези хора, които се оказаха изключително неблагодарни, надменни и самоуверени, но най-вече неможещи, каза още Маринов.

Изключително съм развълнуван, че ГЕРБ-СДС стартира кампанията си за Софийска област в нашия град. Трябва да има стабилна България, защото без сигурно и стабилно управление в държавата общините не могат да се справят сами. Надявам се, че новите министри ще видят пътя София-Самоков, който е в трагично състояние, защото 3 г. една лъжица асфалт не е сипана там, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *