Аталай: Доган нареди да не се подкрепя правителството на ГЕРБ

Аталай: Доган нареди да не се подкрепя правителството на ГЕРБ

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган разпореди да не се подкрепят кабинета на ГЕРБ. Това каза Рамадан Аталай, от когото беше свалено политическото доверие в партията, в ефира на bTV

Мотивите на Доган срещу правителството били, че ГЕРБ дори не са преговаряли с ДПС за подкрепата.

„За Делян г-н Доган винаги е бил като втори баща и заради това уважение той трябва да се съобрази с мнението на визионера“, коментира Аталай.

„Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“ – това заяви Рамадан Аталай в студиото на bTV.

Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, Рамадан Аталай – това са имената на определяните като „знакови“ народни представители от ДПС – избрани на последните избори, но самостоятелно или с помощ от съпартийци, призовани да си тръгнат от партията заради лоши изборни резултати. През последната седмица множество структури на партията из цялата страна бяха пуснати отворени писма до почетния председател на ДПС Ахмед Доган относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях.

Според Аталай в момента той е определян като превратаджия. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, попита той.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *