Знаково лице от ПП-ДБ призна: Направихме много грешки

Знаково лице от ПП-ДБ призна: Направихме много грешки

Много грешки направихме. Една от тях е, че не можахме да комуникираме с избирателите какво точно правим и какви са целите, които искаме да постигнем. Това заяви в „Още от деня“ по БНТ Божидар Божанов от ПП-ДБ.

По думите му именно затова Христо Иванов подаде оставка тази седмица. „С тази оставка не свършва, а започва нашият анализ на грешките. Предстои да влезем в детайли. Нотката на позитивизъм е, че по-голямата част от избирателите са си останали вкъщи, те не са припознали някой друг“, допълни Божидар Божанов.

Той поясни, че 3 дни след изборите коалицията ПП-ДБ е провела телефонни разговори помежду си, но обща среща не е имало. „Дали ще има други оставки е решение на всяка една от партиите. Имаше проблеми в кампанията ни. Спорно е дали е била работеща или неработеща. Кампанията беше трудна – заливаха ни с кал, компромати, това е и една от причините за ниската избирателна активност като цяло“, каза още Божидар Божанов.

„Нашите заявки от преди изборите, че коалицията е здрава, докато гледаме в една и съща посока, остава“, увери той. „Ние трябва да наградим тази коалиция и нейните формати, така че да се вземат по-ефективно решенията“, добави още Божанов.

„ПП-ДБ са големият губещ на изборите“, призна Божанов – 300 000 гласа. Той припомни, че и ГЕРБ-СДС са загубили 210 хил. гласа, макар и да са първа политическа сила. „Тази загуба при тях е заради голямото сближаване с г-н Пеевски“, коментира бившият електронен министър.

Божанов заяви, че ПП-ДБ са категорични, че остават опозиция, тъй като по време на предизборната кампания ГЕРБ са „изгорили всички мостове“. Той попита, ако е възможно правителство с ГЕРБ сега, то защо е било необходимо въобще да се ходи на нови предсрочни избори и добави, че през последния месец не е чул Борисов да говори за нито едно от нещата, заради които сглобката се разпадна.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *