Започват преговори за авиолиния Мадрид-Пловдив

Започват преговори за авиолиния Мадрид-Пловдив

Преговори за разкриване на нова авиолиния Мадрид-Пловдив започна Фондът за развитие на Летище Пловдив

По този повод българската общност в Мадрид организира специална среща с  изпълнителния директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. На нея той ще представи подробности за развитието на идеята и възможностите, които тази авиолиния отваря.

Срещата ще се състои на 19 май от 11:30 часа в сградата на испанската гимназия IES Santamarca, в която занятия провежда българското училище „Св. Иван Рилски“. На нея е поканен и посланикът на България в Кралство Испания Н. Пр. Алексей Андреев.

Подобни срещи по инициатива на българската общност бяха проведени през март в Малага и през април във Виена, като преговорите и за тези дестинации са в напреднал етап. 

В края на миналия месец бяха проведени и разговори с две различни авиокомпании за полети по два маршрута от белгийската столица Брюксел до Пловдив и от френския град Марсилия до Пловдив. Това се случи по време на престижния международен форум Routes Europe, който обединява представители на авиационната индустрия от цяла Европа и предоставя невероятната възможност за директно договаряне на нови въздушни линии.

Благодарение на членовете на Фонда за развитие на летище Пловдив от тази есен се очаква да стартират полети до Пловдив от втория по големина град във Великобритания Бирмингам. 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *