Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

От рано сутринта започна извънредно мащабно почистване на Пловдив. В акцията се включи почти целият екип на „Чистота”, начело с директора на предприятието инж. Десислава Георгиева. Премахнати са нерегламентирани сметища във всички райони. Събрани са едрогабаритни отпадъци, почистени са пространствата около контейнерите.Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

Тотално са почистени също всички нови жилищни комплекси в „Южен”, както и пространства на ул. „Бугариево”, „Акад. Петър Динеков”, „Петър Стоев”, „Петър Васков” и други места в района.  На място работата там контролираха заместник-кметът на общината по екология Иван Стоянов и районният кмет Атанас Кунчев.Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

„Поехме ангажимент възможно най-бързо да почистим града и вече го правим.  Усилията ни от последните  дни дават резултат и той се вижда от гражданите – боклуците около  контейнерите вече са премахнати, а контролът е непрекъснат”, заяви заместник-кметът на Пловдив Иван Стоянов.  Той уточни, че в проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са включени екипи на Пловдивския общински инспекторат, Общинска полиция и Общинска охрана. „Контролът срещу замърсяването ще бъде постоянен и стриктен, а нарушителите  ще бъдат глобявани. Вече има санкционирани и това ще продължи”, каза още Иван Стоянов.Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

„Нашите организатори предварително провериха всички квартали в града, за да установят къде има необходимост от спешно почистване”, каза директорът на „Чистота” Десислава Георгиева. Според нея по-ефективното прилагане на превантивните марки срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци ще се отрази положително върху чистота на Пловдив.Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

Ликвидирани бяха две големи нерегламентирани сметища в район „Източен” – на ул. „Елба” 6 и ул. „Крайна” 12. Вътрешноквартални пространства бяха основно почистени в районите „Тракия”, „Северен” и „Западен”. Акцията продължава и в неделя.Започна извънредно мащабно почистване на Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *