Посланикът на Словения и кметът на Пловдив обсъдиха общи проекти

Посланикът на Словения и кметът на Пловдив обсъдиха общи проекти

Извънредният и пълномощен посланик на Словения у нас Н. Пр. Наташа Бергел направи днес официална визита в Пловдив и се срещна с кмета на града Костадин Димитров.

Нейно превъзходителство отбеляза, че е идвала в Пловдив, за да отдаде почит на известния неин сънародник Антон Безеншек – езиковед, публицист, специалист по стенография и учител, работил през част от живота си в града под тепетата. Той е и почетен гражданин на Пловдив.

Посланик Бергел сподели възхищението си от архитектурно-историческите забележителности на Пловдив.

„Пловдив бележи голям напредък във всяко отношение през последните години. Тук е ситуирана една от най-бързо развиващите се индустриални зони в страната с икономически показатели над средните. Културно-историческото наследство на Пловдив е ценен компонент, който привлича хиляди туристи“, посочи Костадин Димитров.

Кметът представи приоритетите в дейността на общинската администрация през настоящата година – благоустрояването на града и обновяването на културната, образователната и спортната инфраструктура.

Той допълни, че всяка година културният календар на града е запълнен със събития и отправи покана представители на Словения да се включат в някои от мероприятията.

Н. Пр. изрази увереност в перспективите за обмяна на добри практики между Община Пловдив и Словения и пое инициативата да работи за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, културата, туризма и спорта.

Двамата събеседници изразиха удовлетворение от отличните отношения между двете страни и си обещаха да продължат добрия диалог и ползотворното двустранно партньорство.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *