Ще подкрепи ли ГЕРБ втория мандат: Бойко Борисов с официално писмо до ДПС

Ще подкрепи ли ГЕРБ втория мандат: Бойко Борисов с официално писмо до ДПС

Няма да подкрепим втори мандат. Позицията на ГЕРБ-СДС и по отношение на третия мандат остава непроменена“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отворено писмо до ДПС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС изпрати официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. Позицията на най-голямата парламентарна група се припокрива с изразената от партията във вторник.

В писмото Борисов препотвърди позицията на ГЕРБ-СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото. „Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *