Съдът освободи мъжа, обвинен в оскверняване на гроба на патриарх Неофит

Съдът освободи мъжа, обвинен в оскверняване на гроба на патриарх Неофит

Софийският районен съд освободи 37-годишния Иво Димитров, обвинен в оскверняване на гроба на патриарх Неофит. Съдът мотивира решението си с това, че престъплението, описано в обвинението, не е тежко и задържането под стража е твърде тежка мярка.

Прокурор при Софийска районна прокуратура инициира проверка по закона за здравето, касаеща психическото състоянието на 37-годишния мъж, привлечен към наказателна отговорност.

„Димитров е обвинен за това, че на 15 април около 23,37 часа пред катедрален храм „Света Неделя“ в град София е осквернил гроба на патриарх Неофит. Той хваща с двете си ръце дървения кръст, поставен на гроба, и започнал упорито и агресивно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба“, уточняват от прокуратурата, цитирани от bTV.

Още: Поругаха гроба на патриарх Неофит

След заседанието прокурор възложи проверка, в хода на която следва незабавно да бъде отведен в лечебно заведение, където да бъде проверено психическото му състояние и дали са необходими мерки за временно физическо ограничаване и задължително настаняване за лечение.

Наблюдаващият прокурор ще протестира пред Софийски градски съд определението на Софийски районен съд да остави без мярка за неотклонение Иво Димитров.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *