Събират подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Димитър Главчев

Събират подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Димитър Главчев

Докато чакаха решението на президента за поисканите смени на министри, партиите влязоха в спор – кой управлява сега? От ГЕРБ и ДПС заявиха, че не са оказвали натиск за смени в кабинета. От БСП и „Възраждане“ заплашиха с вот на недоверие към служебното правителство. Вече са започнали да събират подписи, предаде bTV.

„ГЕРБ няма нищо общо с поисканите от служебния премиер рокади във властта“, категоричен е лидерът на партията Бойко Борисов. „Абсолютно съвпадение и в мотивите, в които е описал са много ясни. Ако назначат Митов ще кажа, че ГЕРБ носи отговорност и за външната политика”, добави той.

Носим отговорност за решенията на служебния кабинет, но не се бъркаме в назначенията – това е прочитът на ДПС.  „Не може България да стои без външен министър. Президентът трябва веднага да подпише указа и да имаме външен министър. Щом е преценил премиерът, да, Даниел Митов трябва да бъде“, обясни Делян Пеевски, председател на ДПС. Темата със смените се прехвърли и в пленарната зала. От БСП се обърнаха към президента.

„Не преговаряйте с мафията. Просто сменете Главчев. Това е „пуделщината“ в политиката. Утре Бойко Борисов може да нареди какви да са резултатите на изборите. Ще се съобрази ли?“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *