Румен Радев: Главчев ще управлява страната, аз не бих назначил Калин Стоянов за министър

Румен Радев: Главчев ще управлява страната, аз не бих назначил Калин Стоянов за министър

Димитър Главчев ще управлява страната със своите министри, а не аз. Той има право да избере своя екип и уважавам това право. Това каза президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание за полагане на клетвата на новото служебно правителство.

„Що се отнася до Калин Стоянов – ако аз трябваше да назначавам този кабинет, аз нямаше да го оставя за министър. За разлика от кабинета „Денков“, нямаше и да го назнача“, каза още Радев, цитиран от bTV.

„Нека да е ясно – този кабинет за първи път се създава по новите правила в Конституцията. Неистовият стремеж на сглобката е да отнемат правомощията на президента от служебния кабинет. За разлика от тези до момента, в това правителство аз по никакъв начин не съм се бъркал в кадровата политика“, допълни президентът.

„Служебният кабинет слага край на един провален политически експеримент – т.нар. сглобка. Вие помните, че призовах Николай Денков да не реализира този мандат заради антидемократичните заявки в записа на ПП-ДБ. Въпреки това правителство беше създадено и то се провали“, допълни още президентът.

Той определи като безочие обвиненията, че „изневерява на българската демокрация“ с ГЕРБ и ДПС при положение, че „ПП-ДБ до вчера управляваха в една доста страстна прегръдка с тях“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *