Прокуратурата започва проверка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС

Прокуратурата започва проверка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС

Прокуратурата започва проверка на Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз, съобщиха от държавното обвинение. Действията са във връзка с множество публикации в медиите, които твърдят, че са допуснати нарушения и престъпления от различен характер от страна на ръководството на БФС и в частност от президента на федерацията Боби Михайлов. Като примери са посочени разходването на публичен ресурс и черно тото.

Работата по проверката е възложена от главния прокурор Борислав Сарафов на Софийска градска прокуратура, която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др. Прокуратурата ще информира обществеността за хода на проверката и резултатите от нея.

Припомняме, че вчера в София имаше голям протест срещу ръководството на БФС. Стигна се до тежки сблъсъци между феновете и полицията, като има десетки пострадали.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *