Вътрешният министър бил на кино по време на сблъсъците, отстраниха заместника му

Вътрешният министър бил на кино по време на сблъсъците, отстраниха заместника му

Заради сблъсъците в София на протестите на фенове срещу БФС премиерът Николай Денков е отстранил на зам.-вътрешния министър Стоян Темелакиев, който отговаря за оперативната работа на МВР. Причината е полицейско насилие над паднали фенове и случайно пеминаващи граждани.

От ПП-ДБ пък директно поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. На въпроса дали знае къде е бил Стоянов по време на сблъсъците той отговори: „Бил е на някаква кинопрожекция, което е смущаващо“. По информация на bTV малко преди 19 ч. Калин Стоянов е влязъл на откриването на „Киномания“ в НДК. Премиерът уточни, че за него е имало неадекватна оценка на ситуцията. „Тази сутрин, отново като се чухме, неговият коментар беше: „Ама нищо особено не се е случило“. Ако имам критики към него, те са в тази посока“, заяви Денков.

Още: Прокуратурата започва проверка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС

Премиерът отказа да отговори на въпроса предложение на коя политическа сила е бил вътрешният министър. Уточни само, че зам.-министърът Стоян Темелакиев е предложен от Стоянов. Николай Денков смята също, че основната причина за сблъсъците в центъра на София е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС.

„Изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА“, уточни Денков.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *