"Понякога се прибираме с 12 кг книги от библиотеката": Кое е най-четящото семейство у нас?

"Понякога се прибираме с 12 кг книги от библиотеката": Кое е най-четящото семейство у нас?

„Много сме благодарни на момичетата в Столичната библиотека, които заедно с нас успяват много добре да спечелят децата. Всяко наше ходене там е наистина празник за нас. Все едно се отива в детски кът – с толкова много книжки и мили хора“. Това заяви пред bTV Диана Атанасова от най-четящото семейство у нас. Тя, съпругът й и двете деца са редовни посетители на библиотеката.

„Наистина сме трогнати от това отличие. Понякога, като измеря взетите книги на кантар, са по 12 кг“, коментира още Диана Атанасова. Съпругът й Тонислав споделя, че понякога не е много лесно, защото децата изискват своето внимание и време за четене. „Те много обичат, когато правят паузи от игрите, да прочетем някоя книжка – с търпение, с внимание, с любов, с желание. Ние самите много обичаме да четем и се радваме, че успяваме да предадем тази любов и на децата“, коментира мъжът.

Малкият Матей споделя, че любимите му книжки са за Коледозавъра, за Таласъмчо и за Феликс. Той самият чете книжки и на по-малкото си братче. Всеки вечер избира книжка, която да бъде прочетена преди лягане.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *