След сигнали: Проверяват за бомби училища в цялата страна

След сигнали: Проверяват за бомби училища в цялата страна

Получена е бомбена заплаха в училищата в цялата страна. Полицията извършва проверки, като е засилено присъствието на органите на реда около учебните заведения.

„Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища МВР извършва проверки в цялата страна. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден“, обясниха за bTV от МВР.

В училищата в общините Козлодуй, Хайредин и Мизия днешният ден ще бъде неучебен, след като е получен сигнал за бомбена заплаха.

„Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на полицията в Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца“, съобщават от общинската управа в Козлодуй.

Община Мизия също публикува съобщение: „Освобождаването на учениците от учебни занятия се налага във връзка с подаден сигнал за бомбена заплаха на тел. 112, който касае всички училища на територията на област Враца. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на учениците от отговорните институции“.

Преди началото на учебните часове сградите в Бургас са били претърсени от полицията, след като също е получен сигнал. Нищо съмнително не е било открито, а учебният процес протича нормално, предава кореспондентът на bTV Лора Стаматис.

В София са направени проверки още преди започване на часовете. Няма данни за нищо притеснително. Полицейското присъствие в района на училищата ще бъде засилен.

В Ямбол и в Сливен работят всички училища.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *