Първа среща на кмета Костадин Димитров с посланика на Азербайджан Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов

Първа среща на кмета Костадин Димитров с посланика на Азербайджан Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов

Задълбочаване на отношенията между Пловдив и Азербайджан в сферите на висшето образование, културата и земеделието обсъдиха кметът Костадин Димитров и посланикът на Република Азербайджан Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов.

„Пловдив е най-старият жив град в Европа, мултиетнически и изпълнен с множество културни събития. Международните отношения са много важна част от нашите политики и се надявам, че ще си сътрудничим успешно“, приветства кметът Костадин Димитров.Първа среща на кмета Костадин Димитров с посланика на Азербайджан Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов

Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов подчерта, че за Азербайджан Пловдивският регион представлява интерес за инвестиции в областта на земеделието. Като възможност за допълнително сътрудничество в тази сфера, Негово Превъзходителство изтъкна възможността за побратимяване между Пловдив и азербайджанския Шемаха, който е древният център на пътя на коприната.

Кметът Костадин Димитров обясни, че Пловдив е едно от най-добрите места за висше образование в България. Двамата обсъдиха идеята за развиване на сътрудничеството между университетите в Пловдив и Азербайджан и осъществяване на студентски обмени.

На срещата присъстваха и председателят на Общински съвет – Пловдив, Атанас Узунов и зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *