Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив Костадин Димитров, който днес празнува 49- тия си рожден ден, преряза лентата на филиал на ДГ Червената шапчица. Новата сграда на е с трети адрес ул. „Проф. д-р Иван Митев“ №1 и е филиал на ДГ „Червената шапчица“. Тя се намира в пространството между блоковете 126 и 132, като наскоро беше обявен прием за 101 свободни места.Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

„Искам да благодаря за отличната работа на строителите, които изградиха в срок тази прекрасна детска градина. Решаваме още един сериозен проблем и вече мога да се похваля, че в Тракия няма нито една градина, която да не е санирана. До края на годината ще открием още две детски градини в Пловдив“, заяви Димитров. Заедно с кмета на Пловдив лентата прерязаха районният кмет Георги Гатев, заместник-кметът по образование Владимир Темелков, директорът на градината Галина Денева и инж. Асен Соколов, представител на фирмата-изпълнител „Артстрой“ ООД.Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

„Населението на Пловдив непрекъснато расте, затова общинското ръководство планира да бъдат отворени още детски заведения“, посочи в приветствието си кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той си припомни как като кмет на „Тракия“ е подготвял проекта за строителството на детската градина, спечелил финансиране по програмата на Министерство на образованието и науката за изграждане и реконструкция на детски заведения и училища.Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът на „Тракия“ Георги Гатев подчерта, че с откриването на филиала е решен проблемът с липсата на места в детските заведения в района и благодари на кмета Костадин Димитров.Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

Детската градина е за 200 деца, разпределени в 8 групи с по 25 деца, като има възможност да бъдат приети допълнително още 40. Сградата, която има 4 секции, е изградена с висококачествени съвременни материали. В помещенията на всяка група има самостоятелна енергоефективна вентилация за постоянна обмяна на въздуха. Монтирани са  високотемпературни чилъри и вентилационни конвектори, а на покрива на сградата е изпълнена шумозаглушителна стена за редуциране на шума от климатичните тела. Топлата вода в градината е от 3 източника – слънчеви колектори, ТЕЦ и ел. нагреватели. Дворното пространство е облагородено и озеленено, поставена е и поливна система.Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)

Водосвет за здраве бе отслужен от отец Иван. Той благодари на кмета на Пловдив Костадин Димитров, който днес е рожденик. „Благодаря Ви за усърдието и за това, че намирате време и проявявате разбиране към всеки в този град. На многая лета“, пожела свещеникът на Костадин Димитров, а кметът на „Тракия“ Георги Гатев му подари икона.

Откриха официално най-новата детска градина в Пловдив (СНИМКИ)4,7 млн. лв. струва строителството и оборудването на детската градина, която е за 200 деца в 8 групи, разполага с физкултурен салон, кухненски блок, 8 детски площадки и е с най- модерно отопление.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *