Общо 11 души са загинали в Прага, медии разкриха кой е стрелецът (ВИДЕО и СНИМКИ)

Общо 11 души са загинали в Прага, медии разкриха кой е стрелецът (ВИДЕО и СНИМКИ)

В четвъртък след обяд полицията обявява за издирване Давид Козак, когото свърза със случай на насилствена смърт в чешко село. Впоследствие става ясно, че издирваният е стрелецът, който по-късно убива 10 души и ранява десетки във Философския факултет в Прага, пише novinky.cz.

Студентът е мъртъв. Според информацията, публикувана от полицията във връзка с издирването, издирваният Козак е въоръжен.

Младият мъж, който е бил студент във Философския факултет, след това е отишъл там и е започнал да стреля. Полицията отцепи района около сградата на факултета и призова жителите на близките къщи да не излизат навън.

По данни на полицията впоследствие стрелецът е бил ликвидиран и хората са евакуирани от сградата. Някои студенти се барикадираха в класните стаи, а други намериха убежище на покрива. Мотивът за стрелбата все още не е известен.

Давид Козак завършва бакалавърска степен по история – европейски изследвания, а след това продължава с магистърска степен по история. Той се фокусира върху историята на Полша.

Още: Много жертви и ранени след стрелба в университет в Прага (ВИДЕО)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *