Костадин Димитров: Безпрецедентните сто милиона лева за обекти в Пловдив одобри парламентът в Бюджет 2024

Костадин Димитров: Безпрецедентните сто милиона лева за обекти в Пловдив одобри парламентът в Бюджет 2024

Безпрецедентните почти 100 милиона лева за проекти на Община Пловдив гласува Народното събрание в републиканския бюджет. Те са предназначени целево за довършването на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив”, за възстановяването на кино „Космос”, благоустрояване и консервация на Античен форум на Филипопол-Изток и Юг, за реставрация на къща „Ламартин” в Стария град, за реконструкция на улици в районите „Източен”, „Западен”, „Тракия” и „Северен”.

„За първи път се отпускат средства в такъв размер от републиканския бюджет за общински проекти в Пловдив. Благодаря за личния ангажимент на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и народен представител от Пловдив, на Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, както и на всички депутати, които гласуваха средствата”, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той допълни, че това ще даде възможност в града да се реализират важни инфраструктурни обекти.

„На фона на тревожното финансово състояние, в което заварихме Община Пловдив, тези средства ще позволят да реализираме обекти, които имат пряко отношение върху живота на пловдивчани, върху развитието на туризма и спорта в града, за съхраняване и експониране на богатото ни културно-историческо наследство. Това са проекти, които бяха заложени и в предизборната ни програма”, каза още кметът Костадин Димитров.

Ето и пълния списък на проектите на Пловдив, залегнали в републиканския бюджет:

„Проектиране и изпълнение на строителство, част от общинската спортна инфраструктура-стадион „Локомотив”, Етап 1: „Благоустрояване и инфраструктура”, Етап 5: „Централна трибуна” 41 000 000 лв „Изпълнение на строеж, част от общинска спортна инфраструктура – стадион „Христо Ботев” 33 584 400 лв Реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе 9 000 000 лв Изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура на територията на район „Тракия” 5 172 000 лв Основен ремонт и благоустрояване на обществено пространство– Кино от кв.296 по плана на Централна градска част 4 000 000 лв Реконструкция на улица „Славянска” в участъка от бул. „Източен” до ул. „Лев Толстой” 3 601 100 лв Реконструкция на ул. „Генерал Колев” в район „Западен” в обхвата от км+0,00 до км 0+480 1 500 000 лв Античен форум на Филипопол – Изток и Юг: Благоустрояване, реставрация, социализация, археология и др.дейности 1 200 000 лв Основен ремонт, консервация, реставрация и адаптация на къщата на Г.Мавриди /къща Ламартин/, ул. „Княз Церетелев” 19 828 000 лв.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *