Много жертви и ранени след стрелба в университет в Прага (ВИДЕО)

Много жертви и ранени след стрелба в университет в Прага (ВИДЕО)

Стрелба в университет в Прага – има жертви и ранени, съобщи чешката полиция, предава Ройтерс. Според информацията стрелбата е станала във Философския факултет на Карловия университет, който се намира на площад „Ян Палах“.

Служителите на реда съобщиха, че 11 души са загинали, включително и извършителя. Според показания на очевидци в социалните мрежи стреляно е както отвън, така и вътре в сградата, предава TNCZ , цитирана от bTV.

Площадът в центъра на Прага е затворен. Полицията призовава хората да избягват района. Към мястото се е отправил министърът на вътрешните работи Вит Ракушан. На кадри в социалните мрежи се вижда как много хора, сред които студенти, излизат от сградата и бягат.

Полицията потвърди, че стрелецът е бил елиминиран. Той е бил заснет на покрива на сградата. Служителите във факултета са получили инструкции да се скрият и барикадират, както и да изгасят лампите. Снимки показват как студенти са излезли през прозорец, криейки се от нападателя. Те са се хванали за первази по фасадата на сградата.

Няма данни за пострадали българи

По информация на посолството на България в Чехия към този момент няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. Задграничното ни представителство в Прага е в постоянен контакт с местните власти и продължава да следи ситуацията.

„Шокирани сме от безсмисленото насилие при стрелбата, която отне живота на няколко души в Прага. Изразявам най-дълбоките си съболезнования на семействата на жертвите и на целия чешки народ. Скърбим с вас“, написа в Туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *