Община „Родопи“ възстановява транспорта към Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари и високите села

Община „Родопи“ възстановява транспорта към Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари и високите села

Община „Родопи“ възстановява редовното разписание на междуградските автобуси по направленията Пловдив-Цалапица,
Пловдив-Златитрап-Брестовица-Оризари и към високопланинските села Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево. Новата фирма – изпълнител ще започне със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема да работи още утре.

Договорът за обслужване на общинската транспортна схема по спешна мярка е сключен между община „Родопи“ и фирмата-превозвач ДЗЗД Консорциум „МАРИЦА ИЗТОК 2018. Споразумението от страна на община „Родопи“ подписа кметът Павел
Михайлов.

Запазват се маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са с малки корекции, ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места. Билети ще се закупуват от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара „Родопи“.

Досегашният договор за обществен превоз на пътници без конкурс с „Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението. Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“. Всички, които имат издадени карти към „Хеброс бус“ имат право да поискат парите си обратно от фирмата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *