Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Асеновград ще изненада своите жители и гости, веднага след дългата серия от почивни дни по повод Великден и Гергьовден. След празничния гергьовски концерт, още на 7-ми май, стартират събитията, предшестващи Празника на града. Кулминацията в програмата ще настъпи на 26-ти май (неделя).

Изложбата „Любовта на Сокола“ ще бележи началото на Майски културни празници – 2024 г. в Асеновград. Наскоро градът се сбогува с един от най-големите си таланти – художникът Геракси Гераксиев. Творецът напусна този свят внезапно и без време, а Асеновград продължава да скърби за загубата. В памет на Герака в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита изложба живопис с негови произведения.

Час по-късно, на централния площад, концерт на група „Молец“ ще забавлява жителите и гостите на Асеновград. Изпълнителите се радват на значителен успех още с излизането на първата им песен „Мед“ през 2021 г. На годишните музикални награди на „БГ Радио“ през миналата година групата печели 4 приза – „БГ дует“, „БГ дебют“, „БГ видеоклип“ и „БГ текст“. Гостуването на „Молец“ за откриване на Майските празници ще бъде с вход свободен и е комплимент от кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев към младежите и всички почитатели на този вид музика.

*Очаквайте скоро подробно с часове и дати цялата програма от събития, която ще е изпълнена с приятни изненади.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *