Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

На входа на Цар Симеоновата градина, до площад “Централен” и Военния клуб, от днес до края на април,  пловдивчани и гости на града могат да разгледат интересна фотоизложба, посветена на уникалните природни забележителности на Република Казахстан.Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

Гости на официалното откриване на фотоизложбата със заглавие „Непознатият Казахстан“ бяха Н.Пр. г-н Виктор Темирбаев, посланик на Казахстан в България, Пламен Панчев – Почетен консул на Казахстан в Пловдив, Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Николай Стаматов – заместник-кмет на община „Марица“ и Георги Янев – главен секретар на Областна администрация – Пловдив. Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

„Благодаря на община Пловдив за възможността, която редовно ни предоставя за провеждането на фотоизложби в Пловдив. Благодаря на Тракия икономическа зона и на г-н Панчев за подкрепата. Изложбата е продължение на поредица, която представя достиженията, културата, природата и живота в Казахстан. Самият аз, не съм успял да посетя всички места, които ще видите в „Непознатият Казахстан“. Тази изложба е посветена на уникалните забележителности, природното богатство на Казахстан и ще се убедите, че някои от пейзажите имат космически изглед“, каза на откриването днес посланик Темирбаев, който пожела приятно разглеждане на жителите на Пловдив.Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

Радвам се, че това е следващ етап от поредицата фотоизложби, организирани от Посолството на Казахстан и с подкрепата на почетното консулство в нашия град. В Пловдив – първата българска Европейска столица на културата съвсем естествено се говори много за култура. Затова е важно да се подчертае, че културата има много важни функции – да радва, да запознава, да образова, да възпитава, но още по-важно е, че тя гради мостове. За да вървим напред е важно да си сътрудничим и нека тази изложба е още една стъпка и основа за съвместни проекти и инициативи, които ще направим заедно, за обмен на идеи, на култура, на инвестиции и на туристи. Благодаря, че избрахте Пловдив за представянето на „Непознатият Казахстан“. Надявам се, че за пловдивчани тези инициативи ще спомогнат „непознатия“ да стане „познатият“ Казахстан“, каза заместник-кметът Пламен Панов, който пожела успех на изложбата и заяви, че община Пловдив ще продължава да подкрепя инициативите на посолството. Фотоизложба показва уникалните природни забележителности на Казахстан (СНИМКИ)

Приветствия отправиха още главният секретар на Областна администрация Георги Янев и заместник-кметът на „Марица“ Николай Стаматов. На финала поздрав по повод откриването отправи и почетният консул на Казахстан в Пловдив – Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона – най-голямата индустриална зона в Източна Европа, който подчерта, че тази изложба е още едно доказателство за добрите отношения и връзки между нашите две държави.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *