Най-голямата детска градина в Пловдив отбеляза 50-годишен юбилей (СНИМКИ)

Най-голямата детска градина в Пловдив отбеляза 50-годишен юбилей (СНИМКИ)

Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков бе гост на 50-годишния юбилей на ДГ „Малина“ в район „Южен“. На празника присъстваха и кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, началникът на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова, бивши директори на детската градина, настоящи директори на детски заведения в Пловдив, учители, родители, възпитатели и деца.Най-голямата детска градина в Пловдив отбеляза 50-годишен юбилей (СНИМКИ)

„Радвам се, че съм тук, защото събития като това ме зареждат с позитивни емоции за седмици напред. Благодаря на всички Вас, които с любов и търпение се грижите за нашите деца. Винаги можете да разчитате на подкрепата на Община Пловдив за всичко“ –  с тези думи заместник-кметът се обърна към екипа на ДГ „Малина“.Най-голямата детска градина в Пловдив отбеляза 50-годишен юбилей (СНИМКИ)

Директорът Дочка Попова направи ретроспекция на периода от създаването на детското заведение до днес, което с 470 деца, разпределени в 16 групи и 2 филиала, е най-голямото в Пловдив. „За тези 50 години сме съхранили много красиви спомени. Гордеем се с постиженията на нашите деца, които жънат успехи и печелят награди във всички сфери“, посочи Дочка Попова. Тя припомни, че в резултат на спечелен национален конкурс, 6 от рисунките на възпитаниците на детската градина са изложени във фоайето на Народното събрание.Най-голямата детска градина в Пловдив отбеляза 50-годишен юбилей (СНИМКИ)

Директорът на детското заведение пожела на малчуганите здраве и безброй радостни мигове, а на колегите си  – да продължават да се грижат всеотдайно за децата, да им подаряват цялата си обич и да работят така, че да ги правят щастливи.

Празничен концерт, изпълнен от талантливите деца на ДГ „Малина“, зарадва многобройните гости.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *